Ερευνητικό, Εκπαιδευτικό & Πειραματικό Κέντρο ELPEN

17. Ευρετηρίαση των δημοσιεύσεών σας σε διεθνείς βάσεις δεδομένων αναφοράς

Οι παραπομπές - που συχνά ονομάζονται «πνευματικές συναλλαγές», αναγνώριση «πνευματικών χρεών» και  «εννοιολογική σύνδεση» - είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ της τρέχουσας μελέτης του συγγραφέα και του προηγούμενου δημοσιευμένου έργου. Τα δεδομένα παραπομπής θεωρούνται μέτρα αυθεντικότητας για την κατάταξη άρθρων, συγγραφέων, περιοδικών και εκδοτών. Οι μετρήσεις παραπομπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της «χρήσης», της «προσέγγισης» και του «αντίκτυπου» των δημοσιευμένων άρθρων. Δεν παρέχουν μόνο αξιοπιστία στο έργο του συγγραφέα, αλλά βοηθούν επίσης τους χρηματοδότες να αξιολογήσουν την επίδραση της ερευνητικής μελέτης. Επιπλέον, διατηρούνται ευρετήρια παραπομπών για ανάκτηση πληροφοριών τόσο των επικαλούντων όσο και των επικαλεσμένων παραπομπών, διευκολύνοντας τη διαδικασία αναζήτησης βιβλιογραφίας. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο στοχεύει να βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν το ευρετήριο παραπομπών και πώς οι συγγραφείς μπορούν να ευρετηριαστούν σε καθιερωμένες βάσεις δεδομένων παραπομπών. Θα συζητήσει επίσης εν συντομία την ευρετηρίαση ακαδημαϊκών περιοδικών.

Μετά την ολοκλήρωσή του συγκεκριμένου διαδικτυακού σεμιναρίου θα έχετε εμπλουτίσει τις γνώσεις σας σχετικά με τα ακόλουθα:

  • Γιατί και ποιους συγγραφείς πρέπει να αναφέρουν;
  • Το ευρετήριο παραπομπών και η σημασία του
  • Κριτήρια επιλογής διεθνών βάσεων δεδομένων παραπομπών όπως WoS, Scopus και Crossref
  • Πώς τα περιοδικά και οι εκδότες μπορούν να καταταχθούν σε βάσεις δεδομένων παραπομπών;

Σε ποιους απευθύνεται;

  • Απόφοιτοι μαθητές
  • Ερευνητές αρχικόυ σταδίου
  • Περιοδικά και εκδότες

Σχετικά με τον ομιλητή

Δρ Richard de Grijs, Ph.D.

Ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αστροφυσικός, συντάκτης, σύμβουλος εκδόσεων και δημόσιος ομιλητής, ο Δρ de Grijs έχει ένα διαφορετικό ακαδημαϊκό προφίλ και έχει καθοδηγήσει διάφορες εργασίες γνωστών ιδρυμάτων όπως το Virginia (USA), University of Sheffield (UK), University of Cambridge (UK), and Peking University (China).

Εργάζεται στο Macquarie University (Australia) ως Αναπληρωτής Πρύτανης / Καθηγητής και συνεργάζεται με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (Αντιπρόεδρος του Γ’ Τμήματος ), το Ινστιτούτο Φυσικής (FInstP), την Αστρονομική Εταιρεία της Αυστραλίας (Συνεργάτης) κ.λπ. .

Μέχρι σήμερα, έχει 300 και πλέον δημοσιεύσεις σε καθιερωμένα περιοδικά Φυσικής και Αστρονομίας και έξι δημοσιευμένα βιβλία στο όνομά του. Ο αντίκτυπος της δουλειάς του αποδεικνύεται από περισσότερες από 5000 αναφορές που έχει προς τιμήν του.

Ο Δρ Grijs είναι επίσης αποδέκτης περισσότερων από 25 επιχορηγήσεων έρευνας. Επιπλέον, είναι ομότιμος κριτής σε πολλά κορυφαία περιοδικά Φυσικής και Αστρονομίας, όπως , το Science κ.λπ. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Επιστημονικός Συντάκτης στο The Astrophysical Journal (2006 - 2012) και Αναπληρωτής Συντάκτης του The Astrophysical Journal Letters (2012 - 2018).

Μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του περιλαμβάνουν το βραβείο Erskine (University of Canterbury), το Βραβείο Εξαιρετικής Συνεισφοράς (University of Sheffield, ,UK), το Βραβείο Εξαιρετικής Απόδοσης (Peking University, China), το Public Outreach Award (the Royal Netherlands Physical Society), and the Selby Award (The Australian Academy of Science).


SHARE